Εκτύπωση καταλόγου Braille

Για την επεξεργασία, μετατροπή και εκτύπωση του κάθε καταλόγου στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille το κόστος είναι 50,00 ευρώ +ΦΠΑ.

Η κάθε εκτυπωμένη σελίδα κοστολογείται 0,50€+ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι κάθε σελίδα Word αντιστοιχεί περίπου σε 3-4 σελίδες εκτυπωμένες στο σύστημα Braille.

Κάθε επιπλέον αντίτυπο χρεώνεται μόνο με το πλήθος των σελίδων και όχι με το κόστος επεξεργασίας.

Για να επεξεργαστούμε οποιοδήποτε αρχείο, θα πρέπει να μας αποσταλεί σε προσβάσιμη μορφή, δηλαδή είτε σε Word είτε σε txt.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Για την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών

Προς εστιατόρια, καφέ-μπαρ, ξενοδοχεία και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο φορέα

Δώστε τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στον τιμοκατάλογό σας ή τα έντυπά σας στα άτομα με προβλήματα όρασης εκτυπώνοντάς τα ταχύτατα και οικονομικά στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) είναι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσει ότι διαθέτει κατάλληλα εκτυπωτικά μηχανήματα και αντίστοιχη εμπειρία και ως εκ τούτου μπορεί να προμηθεύσει κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία ή δημόσιο και ιδιωτικό φορέα με τιμοκαταλόγους και έντυπα στη γραφή Braille προκειμένου αυτά να είναι προσβάσιμα σε άτομα με οπτική αναπηρία.

Ανεξάρτητα από την υποχρέωση που επιβάλλει ο νόμος και τα σχετικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δε διαθέτουν τιμοκαταλόγους στην προαναφερθείσα μορφή, πιστεύουμε ότι είναι θέμα ίσων δικαιωμάτων πρόσβασης σε αυτούς όλων των καταναλωτών με και χωρίς αναπηρία και θέμα πολιτισμού.

Ο φορέας μας μπορεί να σας προμηθεύσει ένα ή περισσότερα αντίτυπα του τιμοκαταλόγου της επιχείρησής σας ή εντύπων του φορέα σας σε γραφή Braille με καλαίσθητο εξώφυλλο και βιβλιοδετημένα με σπιράλ σε προσιτές τιμές, στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά ή ταυτοχρόνως σε δύο ή περισσότερες γλώσσες, χωρίς αύξηση του κόστους.

Γιατί η επιχείρησή σας ή ο φορέας σας θα πρέπει να προσφέρει μενού σε Μπράιγ (Braille):

  • Εμπειρία πελατών. Οι τιμοκατάλογοι στη γραφή τυφλών κάνουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αισθανθούν άνετα και ευπρόσδεκτοι στο χώρο σας.
  • Αποδοτικότητα. Όταν οι σερβιτόροι μπορούν να προσφέρουν ένα μενού, αντί να διαβάζουν ένα, εξοικονομούν χρόνο και μπορούν να επικεντρωθούν στην παροχή της εξαιρετικής υπηρεσίας στην οποία βασίζεται η επιχείρησή σας.
  • Έσοδα. Τα μενού μπράιγ θα γεμίσουν περισσότερες θέσεις με ευχαριστημένους πελάτες. Ευτυχείς πελάτες = επαναλαμβανόμενοι πελάτες.
  • Συμμόρφωση με την Ελληνική νομοθεσία. Μειώστε τον κίνδυνο προστίμων που επιβάλλονται βάση του νόμου 4488/2017 (άρθρο 65, παρ. 3) & την Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. 91354/2017, άρθρο 70 του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  • Τέλος, τα έσοδα από την εκτύπωση των καταλόγων ή των εντύπων για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία θα επιστρέψουν στο φορέα τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του και δε θα ενισχύσουν απλά έναν τυχαίο ιδιώτη.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών έχει οριστεί επίσημος κοινωνικός εταίρος συνομιλητής της Πολιτείας για θέματα οπτικής αναπηρίας, έχει πιστοποιηθεί ως Κέντρο Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας και έχει μέλη του Σωματεία τυφλών από όλη την Ελλάδα. Ανήκει δε, στο δυναμικό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με
Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)

Όλες οι υπηρεσίες του φορέα παρέχονται δωρεάν στα άτομα με οπτική αναπηρία. 

  • νομικές συμβουλές για θέματα εργασίας, συνταξιοδότησης κ.λπ.
  • απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ
  • εθελοντές συνοδούς για διευκόλυνση της καθημερινότητας (επισκέψεις σε γιατρούς, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.)
  • καθημερινή, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την τυφλότητα και την αναπηρία από την ιστοσελίδα www.eoty.gr και τη συνδεδεμένη με αυτή φωνητική πύλη
  • διαδίδει συστηματικά το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών Braille μέσω της διοργάνωσης τμημάτων για την εκμάθηση του συστήματος Braille σε ενδιαφερόμενους επιστήμονες και δωρεάν σε τυφλούς, γονείς, τέκνα και αδελφούς αυτών και σε ΑμεΑ από 67% και άνω.

Επιπλέον, ο φορέας μας πιστοποιεί την ορθή αναγραφή στη γραφή Braille της ονομασίας του σκευάσματος φαρμακευτικών εταιρειών στις συσκευασίες τους, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων σχετικά με την τυφλότητα και την αναπηρία, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και πολιτιστικά δρώμενα με σκοπό τη διεύρυνση της προσβασιμότητας στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την πληροφορία και τον πολιτισμό, εκτυπώνει τιμοκαταλόγους καταστημάτων μαζικής εστίασης και αναψυχής στη γραφή Braille, καθώς και προγράμματα θεατρικών παραστάσεων και έντυπα μουσειακών χώρων και
άλλων οργανισμών, διοργανώνει και συμμετέχει σε ημερίδες.

Ο φορέας μας τέλος, υπερασπίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματα των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία, την προσβασιμότητα στο φυσικό, δομημένο ή ψηφιακό περιβάλλον, στον ελεύθερο χρόνο, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας πανελλαδικά, με πληθώρα εγγράφων προς κάθε Υπουργείο και Φορέα που άπτονται των θεμάτων που μας απασχολούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αξίζει να ενισχύσετε την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών εκτυπώνοντας τους τιμοκαταλόγους και οποιοδήποτε άλλο έντυπο στη γραφή
Braille σε αυτήν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 08:00-15:00 στο 2105229968 και στο 2105245001 (εσωτ. 151 ή 125) με την κυρία Σ. Θεοδωρίδου ή στο
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Φραντζή 6 Όροφος 2 ,Καλαμάτα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ: 2721.407040 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00 )

EMAIL ADDRESS: info@messinia-sem.gr

Messinia Forum

× Progressive Web App | Add to Homescreen

To install this Web App in your iPhone/iPad press icon. Progressive Web App | Share Button And then Add to Home Screen.

× Install Web App
Mobile Phone
Offline - No Internet Connection