Άρθρα Ασφαλιστικά - Νομικά

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας με τον Υπουργό Τουρισμού κ.Βασίλη Κικίλια στο πλαίσιο της Συνάντησης Εργασίας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην Καλαμάτα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας με τον Υπουργό Τουρισμού κ.Βασίλη Κικίλια στο πλαίσιο της Συνάντησης Εργασίας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην Καλαμάτα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) είχε την ευκαιρία να υποβάλει 6σέλιδο υπόμνημα στον Υπουργό, όπου παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης και πρότεινε λύσεις προς αξιολόγηση:
• Περιορισμός, ή/και ανάληψη από το Ελληνικό Δημόσιο μέρους, του μη-μισθολογικού κόστους είτε μέσω μείωσης ασφαλιστικών εισφορών είτε μέσω επιδότησής τους για εύλογο χρονικό διάστημα των επιχειρήσεων του κλάδου Εστίασης, το οποίο μη μισθολογικό κόστος είναι το υψηλότερο του Ευρωπαϊκού μέσου όρου, με στόχο της την διατήρηση αλλά κ την αύξηση των θέσεων εργασίας.
• Τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής. Προτείνουμε να υπάρξει διάλογος μεταξύ του κλάδου μας και του Ο.Π.Ι, όπου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού θα δώσει λύση σε αυτό το θέμα.
Επιπλέον, αναφέρθηκαν τα προβλήματα από τα αυξημένα ενεργειακά κόστη από την κατανάλωση ρεύματος και από την αύξηση των τιμών διατροφικών πρώτων υλών, όπως και το πρόβλημα της διαχείρισης οργανικών αποβλήτων.

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας επιδιώκει τη συνεργασία με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και τη συνεργασία με την Κυβέρνηση, ώστε να επιτύχουμε την ανάπτυξη του τουρισμού της Μεσσηνίας και να προβάλουμε την περιοχή μας ως ένα υψηλού επιπέδου γαστρονομικό προορισμό, αξιοποιώντας τα πολύ ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Προς την ενδυνάμωση αυτού του επιχειρήματος, ο ΣΕΜ παρέδωσε στον Υπουργό Τουρισμό ένα ενδεικτικό Καλάθι Μεσσηνιακών Προϊόντων με: ελαιόλαδο, ελιές, σύκα, παστέλι, μέλι, αρτοσκευάσματα, παστό, λαλάγγια, μπαλσάμικο, ούζο, κρασί, κ.α.

Οι προτάσεις του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας για τον τουρισμό έχουν σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας του εγχώριου και διεθνούς τουρισμού στη Μεσσηνία, που θα έχουν ως συνέπεια την δημιουργία επιπρόσθετων χρηματοροών σε τοπικό επίπεδο, συμπαρασύροντας θετικά την οικονομία όλων των επιχειρήσεων.
• Επέκταση της τουριστικής περιόδου με βελτίωση υποδομών λιμανιού, αεροδρομίου
• Συμφωνίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες
• Συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρίες για επέκταση των πτήσεων και το χειμώνα
• Επιδότηση της άγονης αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη –Καλαμάτα-Κύθηρα
• Λειτουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης λιμανιών της Κρήτης με το λιμάνι της Καλαμάτας
• Προσέλκυση τουριστών με βάση τις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως εκπαιδευτικές εκδρομές, αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικά γεγονότα, συνέδρια και εκθέσεις.
Οι δράσεις που προτείνουν όλοι οι φορείς της Μεσσηνίας, μπορούν να συνεισφέρουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία, ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, ανακοίνωσε στον Υπουργό Τουρισμό, τη διεξαγωγή για πρώτη φορά στην Μεσσηνία ενός πολύ σημαντικού συνεδριακού γεγονότος, που είναι το Πανελλήνιο Συνέδριο Μαζικής Εστίασης. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας ανέφερε: ΄΄Επειδή η εξωστρέφεια είναι μια βασική επιδίωξη για το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας, δεν έχουμε έρθει εδώ με μια καταγγελτική διάθεση, αλλά μέσα από μια διάθεση συνεργασίας, σας παραδίδουμε ένα υπόμνημα με τα προβλήματα της εστίασης και προτάσεις για λύσεις. Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε και να ανακοινώσουμε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαζικής Εστίασης το οποίο οργανώνουμε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 21-22 Ιανουαρίου. Σας το δίνουμε στα χέρια σας, είστε ο πρώτος που το παίρνει μετά τον Δήμαρχο Καλαμάτας. Στεκόμαστε στη συνεργασία, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι σύλλογοι που είναι εδώ θα υποστηρίξουν το Συνέδριο, ώστε να μπορέσουμε όλα αυτά που λέμε, να τα συζητήσουμε, να έχουμε χρόνο, να τα αναδείξουμε και να βρούμε λύσεις. Σε μια συνάντηση 1 ώρας δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά. Ζητάμε από εσάς, να βάλετε πλάτη, και το Επιμελητήριο και όλοι οι φορείς, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, σε όλα αυτά που είπαν ο κάθε φορέας ξεχωριστά. Θέλει χρόνο, θέλει ζύμωση. Ευχαριστώ πολύ.΄΄ Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα οργανωθούν, έκθεση με περίπτερα, επαγγελματικές συναντήσεις, εργαστήρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου και κρασιών. Το συνέδριο θα έχει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα με Επαγγελματίες & Συλλόγους Μαζικής Εστίασης & Τουρισμού, Εταιρίες HORECA, Θεσμικούς Φορείς, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Παραγωγούς Προϊόντων, Εργαζόμενους Μαζικής Εστίασης & Τουρισμού.

Το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας εκπροσώπησαν στην Συνάντηση Εργασίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας οι: Δήμος Καλαμάτας: Σακκάς Γιώργος, Παπασταθόπουλος Γιώργος, Σπίνος Γεώργιος, Κολοβός Ιωάννης. Δήμος Δυτικής Μάνης: Ραπτέας Ιωάννης. Δήμος Τριφυλίας: Αγγελόπουλος Βασίλειος. Δήμος Πύλου-Νέστορος: Καλογερόπουλος Ιωάννης.

Με εκτίμηση
Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (Σ.Ε.Μ.)
Φραντζή 6, 2ος όροφος, Καλαμάτα, ΤΚ 24 100
Τηλ: 2721 101 219
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: www.messinia-sem.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Φραντζή 6 Όροφος 2 ,Καλαμάτα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ: 2721.407040 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00 )

EMAIL ADDRESS: info@messinia-sem.gr

Messinia Forum

× Progressive Web App | Add to Homescreen

To install this Web App in your iPhone/iPad press icon. Progressive Web App | Share Button And then Add to Home Screen.

× Install Web App
Mobile Phone
Offline - No Internet Connection