Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στις 12/4/2013, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Κολοβός, μαζί με μέλη του συλλόγου στα γραφεία τους, για να κάνουν έναν απολογισμό του 1ου Forum Messinia που διοργάνωσαν στις αρχές Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Τις μεγάλες προοπτικές της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στην εστίαση και τη γαστρονομία με τα εξαιρετικά προϊόντα που διαθέτει ο τόπος, τόνισε ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου και δήλωσε ότι στηρίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) για τη δημιουργία Μεσσηνιακού Καλαθιού, που πρέπει να συνταγογραφηθεί και με την εκπαίδευση και κατάρτιση των μαγείρων και του προσωπικού εστίασης.
Μάλιστα, παρατήρησε ότι θα γραφτεί μέλος του ΣΕΜ και θα πληρώνει συνδρομή, ενώ σημείωσε ότι η Καλαμάτα έχει πολύ καλά προϊόντα και είναι κοντά στην Αθήνα. Επεσήμανε ότι η προσπάθεια μπορεί να πετύχει, γιατί “ο τόπος σας έχει εξαιρετικά προϊόντα” και πως η υπεραξία έρχεται με τη μαγειρική. Σημείωσε ότι “είναι πολύ σημαντικό η συνταγογράφηση τοπικών προϊόντων, που πρέπει να έχουν ταυτότητα να είναι εξαγώγιμα”.
Ζήτησε σοβαρότητα για να προχωρήσει το Μεσσηνιακό Καλάθι και διαβεβαίωσε ότι “από εμένα θα έχετε όποια βοήθεια θέλετε” και παρακάλεσε τα μέλη του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια.
https://www.youtube.com/watch?v=uiYGqWX6YJA